Pengikut Terbaik

Agar Suami Sayang

Agar Suami Sayang

Sebelum Senyum, Klik Ya

Pages

Tuesday, June 7, 2011

Tension

Semester persekolahan baru sahaja bermula. Dalam sebuah makmal biologi, seorang cikgu sedang menerangkan activiti untuk hari tersebut. Beliau telah meletakkan keratan bahagian-bahagian badan pelbagai jenis serangga di hadapan para pelajarnya dan menyuruh para pelajarnya mengenal pasti nama serangga bagi setiap keratan.

Salah seorang pelajar di dalam kelas tersebut berasa tension kerana setelah puas difikir-fikir, dia still gagal untuk mengenal pasti keratan yang diberi kepadanya. Oleh kerana terlalu tension, pelajar tersebut bangun dari tempat duduknya dan berlari keluar makmal sambil menghentak-hentak kaki dan menyepak pintu makmal tersebut.

Cikgu tersebut menjadi marah dengan tindakan kurang cerdik pelajar tersebut lalu memanggil pelajar tersebut.

"Kamu yang baru sahaja keluar dari makmal tadi, masuk balik. Siapa ajar kamu berkelakuan demikian?," kata cikgu tersebut dari dalam kelas.

Pelajar tersebut hanya berdiam diri. Bengang dengan tindakan pelajar tersebut berdiam diri, cikgu itu berkata lagi, "siapa nama kamu? Nanti saya adukan kepada tuan pengetua."

Pelajar tersebut berjalan ke arah pintu makmal tersebut dan menutupnya sedikit dari luar. Dia lalu memasukkan sebelah kakinya ke dalam makmal sementara dia menyorokkan dirinya di sebalik pintu makmal. Lalu dia pun berkata,"kalau cikgu pandai, cuba cikgu teka siapa saya?"

No comments:

Post a Comment