Pengikut Terbaik

Agar Suami Sayang

Agar Suami Sayang

Sebelum Senyum, Klik Ya

Pages

Friday, January 13, 2012

Can-Ni ball

Pada suatu petang, dua orang sahabat sedang berburu di hutan. Oleh kerana asyik mencari binatang, mereka pun tersesat. (Masa itu compass hilang, handphone pun takde).
Perut pun terasa lapar, hari semakin gelap. Mereka berdua pun berehat seketika di sebuah pohon rimbun. Untuk keselamatan masing-masing, Ahmad menyimpan sebilah pisau di belakang seluar dalamnya, manakala Abu menyimpan pisaunya di poket seluar jeansnya. Lalu mereka bersandar pada pohon tersebut. Dengan hembusan angin sempoi-sempoi, udara terasa begitu dingin, bunyi-bunyi binatang seolah berbisik-bisik. 


Lantas, “Hoiii, apa korang buat kat sini? Siapa kamu?”
Terkejut betul si Ahmad dan Abu.
Tiga orang manusia memegang lembing dan berwajah hodoh dan teramat-amat garang menjerit kepada si Abu dan Ahmad.
“Kamu tau tak siapa kami?,” kata orang tersebut.
Abu dan ahmad menggeleng-gelengkan kepala mereka, ketakutan.
Dengan nada yang marah, orang itu berkata, “kami ialah puak kanibal. Kami makan daging orang. Oleh kerana kamu berdua telah masuk ke kawasan kami yakni kawasan larangan maka kamu akan kami bawa jumpa ketua kami. Buka pakaian kamu cepat dan biarkan seluar dalam.”
Pendek cerita, si Abu dan Ahmad pun dibawa berjumpa dengan ketua puak kanibal ini.
“BUNUH MEREKA. REBUS DAGING MEREKA DAN KULIT MEREKA AKAN DIJADIKAN PERAHU. HA! HA! HA! HA! HA,” arah ketua tersebut kepada anak-anak buahnya.
Si Ahmad terjatuh pengsan kerana begitu ketakutan. Manakala Si Abu cuba mencari idea untuk melepaskan diri dari puak kejam itu.
Si Abu lantas menculik anak perempuan ketua kanibal tersebut. Kini, Abu sedang dikelilingi orang kanibal. Abu begitu ketakutan sekali.
Si Abu lantas mengambil pisau di belakangnya dan mengacukan pada perempuan itu, lalu Abu menjerit, “JANGAN HAMPIR. KALAU TAK, AKU BUNUH PEREMPUAN INI.”
Abu memeluk erat perempuan itu. Perempuan itu bergelut untuk melepaskan dirinya.
Akhirnya perempuan itu berjaya melepaskan diri lalu lari ke arah puak ramai tersebut.
Abu sudah buntu. Tamatlah riwayatnya kali ini. Orang kanibal sudah tersenyum lebar, ada pula yang ketawa sambil cuba menghampiri si Abu.
“JANGAN DEKAT,” ugut Abu kepada mereka.
Lantas, si Abu menusuk-nusuk tubuh badannya, “AKU DAH CAKAP JANGAN DEKAT. NAH! BIAR BOCOR INI PERAHU.“


No comments:

Post a Comment