Pengikut Terbaik

Agar Suami Sayang

Agar Suami Sayang

Sebelum Senyum, Klik Ya

Pages

Tuesday, May 7, 2013

Jidin SengalJidin masuk ke farmasi dan membeli sekeping kondom. Dengan riang dia memberitahu tauke farmasi bahawa beberapa minit lagi dia akan makan malam di rumah kekasihnya.

“Faham-faham sendiri, encik. Biasanya setelah makan mesti ada kelanjutannya,” katanya sambil menyeringai.

Kondom pun berpindah tangan. Baru beberapa langkah keluar dari farmasi, dia kembali masuk.

“Bagi saya satu lagi,” katanya. “Adik kekasih saya juga cantik. Agak genit pula. Saya rasa dia juga admire saya. Siapa tahu malam ini saya bertuah.”

Kondom kedua berpindah tangan. Jidin kembali masuk dan minta di tambah satu kondom lagi.

“Begini, ibunya juga tak kurang seksi. Penampilannya jauh lebih muda dari usianya. Dan kalau duduk di depan saya, dia selalu menyilangkan kaki. Saya yakin dia juga tak keberatan kalau saya dekati.”

Dengan berbekal tiga kondom, Jidin datang ke rumah kekasihnya sambil tak berhenti bersiul. Sajian sudah siap. Awek Jidin, adik dan ibunya sudah menunggu. Jidin turut menyertai mereka. Mereka menunggu sang ayah.

Sebaik sang ayah masuk ke ruang makan, tanpa di suruh Jidin memimpin doa sambil menundukkan kepalanya begitu rapat dengan meja. Mereka yang berada di sisinya turut menundukkan kepala.

Satu minit berlalu. Jidin makin khusyuk berdoa. Doa masuk ke minit kedua. Jidin terus berkumat-kamit, cukup panjang untuk sebuah doa sebelum makan.

Pada minit keempat, kekasihnya menguis kakinya dan berbisik, “baru saya tahu kamu seorang yang sangat alim.”

Sambil terus menunduk, Jidin menjawab dengan suara yang tersekat di kerongkong, “saya juga baru tahu ayah kamu rupanya pemilik kedai farmasi.”


Mutiara Hikmah: Sabda Baginda S.A.W maksudnya; “Barang siapa memulakan sunnah kebaikan dalam Islam maka ia akan mendapat pahala amal itu dan pahala orang-orang yang mengerjakannya sesudah ia memulakannya, dengan tidak mengurangkan pahala orang-orang yang mengerjakannya sedikit pun. Dan barang siapa memulakan sunnah kejahatan dalam Islam maka ia akan menanggung dosanya dan dosa orang-orang yang melakukannya sesudah ia melakukannya, dengan tidak mengurangkan dosa orang-orang yang melakukannya sedikitpun.” - (Hadith Sahih – Riwayat Muslim)

2 comments:

  1. Jidin...Jidin....baru kamu tahu langit itu tinggi atau rendah...dalam doa teruskan berkata,"ampunkan ku wahai tuhan, maafkan aku duhai pak cik."

    ReplyDelete
  2. subhanallah hahaha =)
    blogwalking sini =)

    ReplyDelete