Pengikut Terbaik

Agar Suami Sayang

Agar Suami Sayang

Sebelum Senyum, Klik Ya

Pages

Sunday, February 26, 2012

Burung Kakak Tua Bekas Rumah PelacuranSeorang wanita melangkah masuk ke kedai menjual haiwan dan melihat seekor burung kakak tua besar yang sangat cantik. Terpampang harganya hanya 50 ringgit.

"Kenapa murah sangat?," tanya wanita itu kepada pemilik kedai.

Si pemilik menjawab, "begini, pertama sekali saya harus ceritakan dulu bahawa burung ini dahulu di pelihara di rumah pelacuran, jadi kadang-kadang kata-katanya mengandungi kelucahan melampau."

Si wanita berfikir sejenak, tapi tetap memutuskan untuk membeli burung yang cantik itu. Dia membawanya pulang dan meletakkannya di sangkar, lalu menggantung sangkar itu di ruang tamu dan menunggu burung itu berkata-kata.


Burung itu melihat ke sekeliling ruangan, lalu melihat si wanita dan berkata, "rrumah barru, ibbu ayyam barru."

Wanita itu merasa terkejut, tapi menganggapnya lucu, "tak apalah," fikirnya.

Ketika dua anak gadisnya pulang dari sekolah, burung itu melihat mereka dan berkata, "rrumah barru, ibbu ayyam barru, cikkaro jambbu barru."

Gadis-gadis dan wanita itu merasa sedikit tersinggung tapi akhirnya boleh mentertawakan situasi itu.

Beberapa minit kemudian Benny, suami sang wanita pulang dari pejabat. Burung itu melihatnya dan berkata, "hello Benny."Mutiara Kata: Rasulullah SAW bersabda, maksudnya: "Sesungguhnya tujuh petala langit dan bumi sama mengutuk orang yang selalu berzina dan bau kemaluan pelacur di dalam neraka dapat mengganggu ahli neraka kerana sangat busuknya." 

No comments:

Post a Comment